Sosyal Medyada Paylaşım

Siteniz ile ilgili her şeyi sosyal medyada paylaşabilirsiniz. Ancak paylaşabileceğiniz ve ilk kademede ulaşabileceğiniz insan sayısı ne yazık ki sadece sosyal medyadaki popülerliğinizle ilgilidir.

Örneğin: Facebook‘da 10 tane arkadaşınız varsa siteniz ile ilgili bir paylaşım ilk başta sadece bu 10 arkadaşınıza duyurmuş olacaksınız. Paylaşımınızdan sonra arkadaşlarınızın da paylaşması ile yeni insanlara ulaşacak ve tıpkı ters bir piramit gibi çok daha fazla sayıya ulaşabileceksiniz. Buraya kadar her şey kulağa hoş gelse de hayatınızda hiç bir zaman görmediğiniz ve belkide göremeyeceğiniz insanlara ulaşmak istemez misiniz? Bunu başarmanın yollarından biriside sitenizin sayfalarına sosyal medya paylaşımlarını ekleyerek ziyaretçilerinize sosyal medyada olduğunuzu ve sizi paylaşabileceklerini ifade etmenizdir.

http://developers.facebook.com/docs/plugins/ adresinden sayfalarınıza Facebook Paylaş ya da beğen butonları koyabilir, ziyaretçilerinizin sayfanızda Facebook yorumları eklemesine izin verebilirsiniz. Bu sayede her hangi bir arama motorundan yola çıkarak sayfanızı bulan bir ziyaretçi, içeriğinizi beğendiğinde bunu Facebook’da paylaşacaktır.

Böylelikle siz de hiç tanımadığınız bir kitleye ulaşmayı başarmış olacaksınızdır.

Exit mobile version