
Kok – Tobe | Yeşil Tepe
Almatı şehrinin en yüksek noktasıdır. Tepede ufak bir hayvanat bahçesi, eğlence merkezi ve restoranlar bulunuyor.
Yeşil Tepe şehrin temel simgelerinden biridir.
Tepeye, Almatı’nın eşsiz manzarası eşliğinde teleferikle çıkıyorsunuz. İsterseniz özel araç ya da minibüsle de çıkabilirsiniz ama ben teleferikle çıkmanızı öneriyorum.

Ters ev oldukça ilgi çekici, Almatı şehrini panoramik olarak tepeden görebilirsiniz. Gün batımını izlemek için ideal bir nokta.
Çevredeki restoranlarda yemek yiyebilirsiniz, teleferikle güzel bir yolculuk yaparken, mükemmel pozlar yakalayabilirsiniz.
Siz gezerken çocuklarınızın oynaması için oyun alanı da yapmışlar.
Sırf temiz hava için bile gidilebilir, hava o kadar temiz ki insanın karnını acıktırıyor. Çok güzel şaşlık yapıyorlar tavsiye ederim.
Kazakistan Gezilecek Yerler yazımı okumanızı tavsiye ederim.
Adamlar şehirlerinin ortasına teleferik koyup şehri ayaklarının altına sermiş, biz betonlar arasında sıkışıp kaldık. Kok – Tobe gibi bir şey şart Ankara’ya