Yeniçağa Kuş Cenneti

Yeniçağa Kuş Cenneti İskelesi

Bolu’da bulunan Yeniçağa Kuş Cenneti’nde eş, dost ve sevdiklerinizle birlikte temiz hava, kuş sesleri, orman ve göl manzarası eşliğinde doğal bir ortamda keyifli vakit geçirmek için güzel bir mekan.

Ankara – İstanbul yolu üzerinde Bolu’ya gelmeden solda kalıyor. Mola verip dinlenmek, çay içmek için 1-2 saatinizi ayırmalısınız.

Yeniçağa Gölü Kuş Gözlem Evi / Kulesi

300’den fazla kuş türünün geçiş noktası olduğu söylenmekte bu yüzden kuş cenneti diye de anılıyor. Kuş gözlem kulesine çıkıp gölün her yerini izlemek, kuşları görmek çok güzel bir duygu.

Piknik alanında o kadar çok ağaç var ki adeta ağaçların içerisinde doğanın eşsiz güzelliğinde kayboluyorsunuz.

Bolu Yeniçağa Kuş Cenneti Piknik Alanı

Huzurlu ve sakin, rüzgarın sazlıklara çarpan seslerini ve kuşların seslerini duyabileceğiniz bir göl. Etrafında piknik yapabileceğiniz mesire alanları bulunmakta. Çocuklar için oyun parkı, tuvaletler, çeşme ve mescid bulunmakta.

Bir bardak çay ya da Türk kahvesi eşliğinde huzur ve keyifin tadına tat katın.

Bolu Yeniçağa Gölü

Yeniçağa Gölü çevresinde kamp yapanları, piknik yapanları ve balık tutanları görebilirsiniz. Ben de balık tutmak için birkaç sefer gitmiştim. Gece yola çıkıp gün doğumununu seyretmek gerçekten muhteşem.

Genelde sazan balığı çıkıyor, ağ attıkları için büyük balık tutmanız zor fakat şansıma ağlardan kurtulan çok büyük bir balık oltama takılmıştı. 🙂

Bolu Yeniçağa Kuş Cenneti Çeşme

Yeniçağa Kuş Cenneti mesire alanı, aile için uygun bir yer ve ulaşımı kolay merkezi bir yerde bulunuyor. Bolu’daki diğer göllere göre biraz sönük kaldığı için beklentinizi çok yüksek tutmayın. Gerekli çevre düzenlemesi ve yatırımların yapılması halinde turistlerin uğrak mekanı olabilir.

Gözlem kulesinden göl manzarası

Yeniçağa, Bolu’nun Gerede ilçesine bağlı bir kasaba iken şirin bir ilçeye dönüşmüş ve Anadolu’nın doğa harikası bir kuş cenneti olmuş.

Özellikle kuşların göç zamanlarında 300’den fazla kuş türünün mola terminali haline gelmiştir. Bu eşsiz, sessiz ve sakin ormanlık alan ve şirin göl görülmeyi hak ediyor.

Exit mobile version