SEO DOSTU SİTE YAPMAK

Düzgün ve güncel teknolojilere dayanan sağla altyapılı bir site, hem site ziyaretçilerine daha iyi hizmet verebilmenize hem de arama motoru programlarının sitenizi daha kolay ve daha hızlı indexleyebilmelerine imkan verir. Bu sebeple sitelerinizi güncel teknolojilere adapte etmeniz, kullanıcı dostu, kolay gezilebilir haline getirmeniz ve hatalardan arındırmanız SEO açısından çok önemlidir. Hatalarla dolu bir siteniz olması arama motorları nezdinde eksi bir puan olacaktır.

Sitenizi bitirip yayına açtığınızda ilk yapmanız gereken işlerden biri de sitenizin kod yapınızın alt yapısının standartlara uygun olup olmadığını denetlemektir.

Sitenizin standartlara uygunluğunu denetleme konusunda, bu konuda dünya çapında kabul görmüş W3C (Word Wide Web Consortium) organizasyonunun W3C Walidator aracını kullanarak bu işlemi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Bu araca http://validator.w3c.org adresinden ulaşarak site adınızı girip sitenizin XHTML standartlarına uygunluğunu taratabilirsiniz. Tarama sonrasında hatalar listelenir ve hataların nasıl çözüleceği de açıklanır.

Ayrıca sitenizin CSS uygunluğunu da http://jigsaw.w3c.org/css-validator adresinden sitenizi taratarak öğrenebilirsiniz. Burada da yine CSS hatalarınız detaylı açıklama ile listelenecektir.

 

Exit mobile version