İnönü Mağaraları

İnönü Mağaraları – Güdül / ANKARA

Ankara’nın Güdül ilçesinde Kirmir çayı kenarında bulunuyor. Mağaraların Bizans döneminden kaldığı söyleniyor. M.Ö 2000 yıllarında Etiler burada hüküm sürmüş. Dağın içi oyularak yapılmış merdivenler sayesinde yukarılara çıkılıyor.

Ankara’nın tarihi en eski yerleşim yeri olduğu söylenen Güdül’e gittiğinizde mutlaka uğramanız gereken yerlerden birisidir İnönü Mağaraları.

İnönü Mağarasının giriş bölümü

Ankara’nın şirin bir ilçesi olan Güdül’de doğa ile iç içe piknik alanı mevcut, mağaraların etrafından akan Kirmir çayı insanı bambaşka alemlere götürüyor. Ailenizle birlikte gidip akarsuyun sesi eşliğinde piknik yaparken bir yandan da balık tutabilirsiniz…

İnönü Mağarası

M.Ö. 8. yüzyılda Friglerin bu mağaraları ele geçirdiği söylenmekte. Bazı kaynaklarda Güdül’ün Romalılar tarafından Hristiyanlığın yayılması için kullandığı iddia ediliyor. İn Önü diye adlandırılan bölgede mağara girişlerinde çeşitli hac işaretleri var.

Ankara’nın Güdül ilçesindeki İnönü Mağaraları

Yaz aylarında kavurucu sıcağa rağmen mağaranın içi oldukça serin. Doğa harikası bu mağaranın serinliğinde akarsu kenarında piknik yapıp çay içmenin tadını çıkarın…

Ankara’da gezilecek tarihi ve doğal yerlerin başında bence İnönü Mağaraları geliyor.

Doğa, akarsu, yeşillik ve tarih hepsi bir arada. Stresli şehir trafiğinden sıkıldığınızda hafta sonları kaçabileceğiniz konfor yerine sessizlik ve doğa sevenler için birebir. Yiyecek ve içeceklerinizi alıp bir an önce yola koyulmak için hala ne bekliyorsunuz?

Yurt dışına çıkmayı düşünüyorsanız Türkistan’a gitmenizi tavsiye ederim. Kazakistan Gezilecek Yerler ve Kırgızistan Gezilecek Yerler mutlaka inceleyin.

Exit mobile version