Anahtar Kelimeler

Seo UzmanıE-Ticaret Uzmanı

Siteniz, arama motoru ve ziyaretçi üçgeninin tek ortak noktası “anahtar kelimeler” dir. Anahtar kelimeler sizi hedeflediğiniz ziyaretçilerle buluşturacak en önemli araçtır. Siteyi kurgularken ilk olarak kime ulaşmak istediğinizin cevabını bulmalı ve ilgili anahtar kelimeleri seçmelisiniz. Unutmayın ziyaretçiler bu kelimeleri kullandıklarında sizi fark edeceklerdir.

Anahtar kelimelerinizi belirlerken dört yönteme başvurabilirsiniz. İlk olarak; sitenizin ulaşmasını istediğiniz ziyaretçinin de sizin gibi bir insan olduğunu düşünerek ben olsam hangi kelimeleri kullanırdım mantığıyla kişisel bir çalışma yapmak olacaktır. Sitenizin içeriği ile ilgili siz olsanız hangi kelimelerle arama yapacağınızı listelemek anahtar kelime seçimi ile ilgili atılması gereken ilk adımdır. Mümkünse bu listeyi eş, dost, arkadaş, aile bireyleri gibi başka insanların görüşleriyle pekiştirmek ya da genişletmek en doğrusu olacaktır.

İkince yöntemse Google‘ın sunguğu Adwords Anahtar Kelime Aracını kullanmaktır. Bu ücretsiz uygulama ile Google tarafından istatistiksel olarak yapılan çalışmalar sonucunda sizin seçeceğiniz anahtar kelimeler ve bu anahtar kelimeler ile ilgili türevlerin listesine ulaşmamız mümkün olacaktır. https://adwords.google.com.tr/select/KeywordToolExternal adresinden bu araca ulaşmanız mümkündür. Google Anahtar Kelime Aracı sayfasına geldiğimizde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta sol panelde bulunan anahtar kelime eşleme türlerini doğru seçmek olacaktır.

Exit mobile version