404 Hata Sayfası

404 Hata Sayfası ve Seo

404 hata sayfaları sitemizde bulunmayan sayfalara herhangi bir yoldan ulaşılmaya çalışıldığında ziyaretçinin göreceği sayfalardır. Sitemize bir ziyaretçinin kendi sayfasında ya da her hangi bir yerde vereceği linki yanlış kodlaması durumunda bu adres arama motorları tarafından index’lenecek ancak kırık link olarak kayda geçecektir. Bu da sitemizin itibarı açısından olumsuz bir etki yaratacağı için sitemize ait mutlaka bir 404 hata sayfası oluşturmalıyız.

Oluşturacağınız hata sayfasının tıpkı sitenize ait diğer sayfalarda olduğu gibi benzer yapıda ve mümkünse sitenize ait bağlantılara ulaşım imkanı sağlayan bir formda hazırlamamız gerekmektedir.  Böylelikle, yanlışlıkla 404 sayfanız ile karşılaşan ziyaretçileriniz sitenize bu sayfadaki bağlantılardan ulaşabilir ve ziyaretlerine devam edebilirler.

404 sayfaları ile ilgili hatırlatmam gereken bir diğer konu ise bu sayfaların arama motorları tarafından index’lenmesini önlemeniz gerektiğidir. Bunun için sayfa kodunuza “noindex,dofollow” ve ya “no index, follow” formatında “robots” metasını eklememiz gerekecektir.

Yada Google Webmaster Tools ile indexlemesini istemediğiniz sayfayı belirtmenizdir.

Exit mobile version